Uvođenje postdiplomskog smijera “filozofska praksa”

Univerzitet Beč (UniWien) će od oktobra 2020. godine u svoju ponudu smjerova uvesti i smijer „filozofska praksa“, koji će biti pod katedrom Donate Romizi i Konrada Liessmann.

Ovdje je kako kažu riječ o četvorosemestralnom smijeru koji je moguće pohađati i bez problema završiti u korak sa poslovnih obavezama ukoliko ste zaposleni pa vas to brine, a ipak biste voljeli da budete dio ovako nečega. Smijer se uvodi iz razloga što je u javnosti sve više izražena potreba za filozofski pokrijepljenim osvrtom na sam život i djelovanje čovjeka u njemu. Kandidati koji uspješno završe program, odnosno i apsolventi ovih postdiplomskih studija, će biti i jesu kvalifikovani da filozofske poglede, metode i (sa)znanja uspješno primjenjuju izvan naučno-akademskog svijeta, odnosno i u različitim poslovnim i međuljudskim situacijama i okolnostima. 
Više osnovnih informacija (na njemačkom i engleskom jeziku) možete pronaći ovdje, a curriculum i uslove upisa ovdje i ovdje.

INFO VEČE (organizovano od strane UniWien-a)

Kada?26.3.2020. godine (četvrtak) u 18 časova
Gdje?Stara kapela u kampusu UniWien-a (Spitalgasse 2, Hof 1, Eingang 2.8)
Prijava?Putem emaila: philosophische.praxis@univie.ac.at do 2.3.

Ukoliko imate potrebu i za individuelnim razgovorom, isti možete zakazati na iznad navedenoj email adresi ili putem telefona na +43 1 427 710 816.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu