Uniport: JobTalk

Uniport, služba za karijeru Univerziteta u Beču, organizuje u junu online JobTalk sa temom: “Početak karijere – pogrešna očekivanja? Čežnja za YOLO-om i sigurnosnim potrebama” – (YOLO: you only live once).

Kako su posljedice trenutnih okolnosti vidljive u cijelom svijetu i u raznim oblastima, tako su osjetne i u Austriji. Trenutno stanje je imalo snažan uticaj na tržište rada. Sada se postavljaju pitanja kao što je da li su naše ideje o profesionalnom svijetu pogrešne, te kakvu su sliku studenti imali o karijerama prije korone, a šta se sada tokom i nakon promijenilo? Takođe se postavlja pitanje, šta kompanije sada očekuju od novih učesnika?

Na ovom online JobTalk-u, koji će biti održan u ponedjeljak (4. juni) sa početkom u 18:00h, gosti će biti iz Binder Grösswang (link), Ernst&Young (link), Uprave za financijsko tržište (link) i ORACLE (link). Zajedno sa predstavnicima studija iz područja informatičkih nauka, prava i ekonomije će se razgovarati o različitim očekivanjima vezanim za započinjanje karijere, o “YOLO”-u, sigurnosnim potrebama, o tome gdje se mladi profesionalci vide te i o tome kako to utiče na tržište rada.

JobTalk diskusija će se odvijati u dva kruga: u prvom krugu će izlagati Ernst&Young, ORACLE i studentski predstavnici sa ekonomije i informatičkih nauka, a u drugom krugu Binder Grösswang, FMA, studentski predstavnici prava te apsolventica psihologije u oblasti rada.

Učešće na JobTalk-u je besplatno, ali je neophodna registracija koju možete uraditi ovdje (link je takođe i izvor ovog teksta).

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu