Tvoj lični buddy!

Počinješ da studiraš na Uni Wien-u, njemački ti nije maternji i osjećao/la bi se sigurnije znajući da ima osoba kojoj se možeš obratiti kada zatrebaš pomoć? Onda se prijavi u buddy projekat!

Buddy projekat je ideja da već iskusniji studenti 1 na 1 pomognu brucošima da se lakše i brže snađu na samom početku, od svakodnevice i administrativnih stvari pa do fakultetskih pitanja kao što su kako se prijaviti na predavanje, šta je moodle, ufind, uspace etc. Ovo je veoma jednostavan i pristupačan način da odmah u startu upoznaš nove ljude i usput i profitiraš od njihovih iskustava, znanja i savjeta.

Ovaj projekat postoji već nekoliko godina, a iniciran je od instituta za publicistiku sa podrškom ÖH (studentske unije). Cilj je integracija, socijalizacija i proaktivnost studenata kojima je njemački strani jezik. Fokus je na interkulturološkoj razmjeni i uzajamnoj pomoći u pronalaženju puta kroz univerzitetski lavirint.


S druge strane: jedan/na si od studenata koji bi rado htjeli pomoći kolegama brucošima? Onda se možeš prijaviti ovdje i sa svojim iskustvima i znanjem učiniti nečiji početak znatno lakšim. Po završetku projekta (semestra) se buddy-jima uručuju internacionalno priznati certifikati. STUDIRAJeu članovi su se već prijavili za projekat jer smo mišljenja da donosi mnogo prednosti i brucošima ali i buddy-jima!

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu