Studiranje u Turskoj: konkurs za 2013. godinu

Prije nekoliko dana, tačnije 1.3. počele su prijave za stipendije vlade Republike Turske za master i doktorske studije. Prijave će biti otvorene do kraja ovog mjeseca. Zainteresirani mogu se se prijaviti preko internet stranice www.turkiyeburslari.gov.tr ili u diplomatskim predstavništima R. Turske. Otprilike dvije sedmice će trajati odabir studenata koji će biti pozvani na intervju a krajnji rezultati su najavljeni za početak juna.

Prijaviti se mogu svi studenti koji su diplomirali (magistrirali) ili će do polaska u Tursku (septembru) diplomirati (magistrirati). Studenti koji se prijavljuju za doktorske studije moraju biti rođeni 01.01.1978 ili poslije a za master studije student rođeni 01.01.1983 ili poslije.

Stipendije za dodiplomske studije počinju u maju. Više podataka o uslovima za prijavljivanje biće u narednom periodu. Na internet stranici preko koje se vrše prijave također se može naći brošura u kojoj je objašnjeno kako popuniti prijavu. Brošora ima primjerak na engleskom i turskom jeziku. U toku su i završe pripreme videa u kojem će korak po korak biti prikazan način popunjavanja aplikacija. Stoga, nemojte žuriti s prijavom, sačekajte malo jer nepotpune i pogrešne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Stipendija uključuje troškove smještaja u državnim domovima s dva obroka dnevno, školarinu, zdravstveno osiguranje, kurs turskog jezika, mjesečni džeparac kao i jedna karta ( prvi dolazak i posljednji odlazak nakon završenih studija).

Za više informacija posjetite naš forum: www.studiraj.eu/forum

STUDIRAJeu

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu