STUDIRAJeu slavi 10 godina!

STUDIRAJeu je zajednički projekat bosanskohercegovačkih studenata s iskustvom studiranja u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Švedskoj, Turskoj i drugim evropskim državama. Prvenstveni cilj naše stranice je pružanje informacija u vezi sa studiranjem i životom u Austriji, ali i u ostatku Evrope. Target group su studenti iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja. Iako pokrenut od strane bh studenata, ubrzo smo prerasli u regionalni projekat. 

Jubileum – 10 godina! 🥳

10 godina nije malo, pogotovo uzimajući u obzir da STUDIRAJeu djeluje samostalno, neprofitabilno i neformalno preko stranice i socijalnih mreža. Proslaviti ih je moguće zahvaljujući motivaciji i volonterizmu! Takođe, kolegijalnost i želja da se znanja i informacije podijele među studentima je jedan od glavnih motora projekta.

Iz ovog razloga želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u izgradnji i održavanju projekta sve ove godine. Ovo ne uključuje samo alumniste i studente, već i sve samopoduzetnike koji su na različite načine gledali da pomognu studentima. Neki od primjera su nagradni ručci za uspjeh (Željo Burek). Tu takođe potpadaju i sve besplatno dodijeljene povratne karte uspješnim studentima (Biss Tours, Semberija Transport i Transturst). Jedan od drugih takođe uspješnih primjera su saradnje kao što je sa MILESTONE studentskim domovima.

Ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svim (spontanim) dopisnicima, koji nam se putem Facebook stranice jave sa interesantnim informacijama da podijelimo sa našim pratiocima. Oni takođe predstavljaju nezaobilazan izvor informacija, jer ne možemo svi svuda biti sve vrijeme da (u)pratimo šta se dešava.

Stoga, jedno VELIKO HVALA svima na dosadašnjoj saradnji i nadamo se još mnogim drugim!

Želja nam je, ako ne (p)ostati glavni onda bar i dalje ostati pomoćni izvor informacija svima koji se odluče započeti studij (i život) u EU. Takođe želimo nastaviti dijeliti informacije i za sve one koji su dalje na svom studijskom putu i koji jednostavno vole (pro)čitati nešto raznovrsnije teme.


PS: uvijek nas možeš kontaktirati putem Facebook-a (i podijeliti link ili informaciju) ukoliko i ti želiš podržati rad STUDIRAJeu! Tvojih možda par minuta će doprinijeti mnogo što većoj pokrivenosti tema i bitnih, odnosno interesantnih, informacija.

Photo by Annie Spratt on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu