Master iz laboratorijske tehnologije

 

Pošto nam nisi tačno navela u kojoj bi državi željela da nastaviš svoje obrazovanje, odlučili smo ti predstaviti mogućnosti u Austriji. Laboratorijska tehnologija (njem.: Biomedizinische Analytik) se u Austriji studira na višim školama. Na početku bi odmah da napomenemo da je na višim školama studiranje na osnovu školskog sistema – organizacija nastave je kao u školama. Predavanja su obavezna i moraju se pohađati, svaki dan.

Upis master studija laboratorijske tehnologije (tj. Biomedizinische Analytik) je moguć na FH Campusu u Beču ili na FH Innsbruck. Prema dostupnim informacijama, upis na master studij pri ovim višim školama u Beču ili Innsbrucku bi se odvijao na sljedeći način: za upis moraš poslati svu relevantnu dokumentaciju (prijevod diplome itd.) u rektorat kako bi se izvršilo priznavanje bh. diplome. Tu se odlučuje da li se stečena diploma kompletno priznaje ili se eventualno moraju položiti dodatni predmeti. Ukoliko bi se tvoja diploma u potpunosti nostrificirala, vodiš razgovor sa komisijom na njemačkom jeziku (na uvid se moraju ponijeti i originalni dokumenti). Relevantne informacije o upisu na master možeš naći na sljedećim stranicama:

FH Campus Wien (Beč)

FH Gesundheit Innsbruck

Nadamo se da smo ti mogli dati osnovne informacije. Ukoliko budeš imala još pitanja, ne oklijevaj da nam se obratiš!

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje tokom daljeg školovanja ti želi STUDIRAJeu

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu