Beč: akcija vakcinacije po izboru

Niste se još vakcinisali jer želite sami da izaberete s čim će vas bocnuti? 😄 Nikakav problem! Sljedeće sedmice se u Beču može brzo i lako vakcinisati protiv virusa, i to vakcinom po ličnom izboru. Posebna akcija vakcinacije traje od ponedeljka do nedelje u Austria Center Vienna (ACV) u Beču.

Kao i sa do sada održanim nedeljama vakcinacije, registracija nije potrebna ni u periodu od 2. do 8. avgusta. Svako može doći u ACV od 7 do 19 sati i bez problema se vakcinisati. Sve što treba ponijeti je lični dokument i, ako je dostupna, e-karticu. Prema podacima grada Beča postoji dovoljno dostupnih vakcina. Očekuje se oko 3.000 vakcinacija svakog dana. Na web stranici ACV-a će semafor prikazati “gužvu” u određeno vrijeme.

BionTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson: vakcina po izboru!
– BioNTech/Pfizerom i Modernom se mogu vakcinisati ljudi od dvanaest godina.
– AstraZenecom i Johnson&Johnsonom (J&J samo jedna doza za potpunu imunizaciju) su dostupni ljudima starijim od 18 godina.
Interval između vakcina se može fleksibilno dogovoriti.

Ostale kampanje vakcinacije se nastavljaju

Pored kampanja u ACVu, vakcinacije će se nastaviti obavljati i na ulicama za vakcinaciju u gradu Beču i Austrijskom fondu za zdravstveno osiguranje (OEGK). Osim boxova za vakcinaciju na Rathausplatzu, od naredne sedmice u cijelom gradu biće u funkciji još osam boxova za vakcinaciju. Vikendom se vakcinacije vrše i brodom za vakcinaciju u boxovima na Dunavskom ostrvu i na Stadionbadu, kao i na Starom Dunavu.


Izvor informacije ovdje.
Photo by Andre Hunter on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu