AT uniji u Times Ranking-u

Po prvi put se dva AT unija nalaze među 200 najboljih u godišnjoj Times Higher Education Ranking listi. Medicinski univerzitet u Graz-u ušao je među 200 najboljih. Bečki univerzitet se vratio za 27 mjesta na 137. mjesto.

Za Medicinski univerzitet u Gracu, mjesto 196 znači prvi “upad” u 200 najboljih univerziteta. Ovo se takođe približava cilju austrijske istraživačke strategije: da dva AT unija budu među prvih 100.

Pregled ostalih:
– Medicinski univerziteti u Insbruku i Beču nalaze se između 201-250. mjesta,
– Univerzitet u Klagenfurtu između 351-400,
– Tehnički univerzitet (TU) Beč i Univerzitet u Insbruku mogu se naći u rasponu između mjesta 401 i 500.

Prvo mjesto: Univerzitet u Oxford-u šesti put zaredom!

Na drugom mjestu su California Institute of Technology i Harvard University, na četvrtom mjestu Stanford University (SAD) i na petom University of Cambridge (Velika Britanija) i Massachusetts Institute of Technology (SAD). Najbolji kontinentalni evropski i njemački govorni univerzitet je ETH Zurich na 15. mjestu, najbolji njemački univerzitet u Minhenu na 32. mjestu.

Za rangiranje su ocjenjena 1.662 univerziteta iz 99 zemalja i regiona. Rangiranje se zasniva na 13 pokazatelja iz oblasti istraživanja, nastave, citiranja, internacionalizacije i sticanja sredstava trećih strana iz privrede. Ovoga puta, između ostalog, analizirano je 108 miliona citata naučnih publikacija i intervjuisano 22.000 naučnika širom svijeta.

© APA, izvor: Times Higher Education

Izvor ovdje.
Photo by Nick Fewings on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu