Upis na studij egiptologije u Austriji

Zainteresirana sam za studij egiptologije! Molila bih vas da me detaljnije informirate o tome studiju. Točnije, zanima me dali to što sam ja državljanin RH stvara ikakvu zapreku za pristupanje ovome programu? Dali pomoću ovoga programa ja mogu studirati samo u Austriji, ili mi se pruža mogućnost studiranja u nekim drugim europskim državama? Također sam iz ovoga zaključila da ja zapravo odmah idem u Austriju, dakle ne studiram prvo u BIH, ili se varam?Zapravo molila bih vas da mi sve detaljnije objasnite jer sa ove stranice nisam baš mnogo saznala.

 

Zahvaljujemo se na tvom upitu!

Prije svega želimo skrenuti pažnju da naš portal ne predstavlja nikakav program za razmjenu studenata ili slično, već nastoji pružiti pomoć zainteresiranim za studij u Evropi, a prvenstveno u Austriji.

Što se tiče upisa fakulteta u Beču, odnosno Austriji, procedura je identična za državljane Hrvatske i BiH. Obzirom da smo shvatili da u Hrvatskoj ne postoji studij egiptologije, kontaktirali smo nadležnu službu pri Univerzitetu u Beču koji su nam odgovorili da je u tvom slučaju dovoljno da upišeš historiji/povijest u Hrvatskoj, i da s tom potvrdom apliciraš na egiptologiju u Beču. Procedura upisa je opisana detaljno na našoj stranici: Prvi koraci u BiH

Imaj na umu da je stranim studentima potrebna boravišna viza za vrijeme studija, iako građani Republike Hrvatske mogu posjetiti Austriju bez vize.

Za sve navedene informacije STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost.

Sve najbolje ti želi
STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0