Studiranje u Njemačkoj

studiranje-u-njemackoj-slikicaNjemačka je zemlja s puno lica: otvorena je za druge kulture, ljude iz raznih krajeva svijeta, kao i njihove ideje. U ovoj zemlji se slijevaju inovacije, napredna tehnička i druga dostignuća. Njemačka je mjesto gdje su ekonomski rast i participacija u globalnom natjecanju spojeni sa socijalnom odgovornošću i internacionalnom solidarnošću.

 

Okružena sa devet susjednih zemalja, Njemačka nudi bogatu ponudu kada je riječ o visoko-školskom obrazovanju. Zainteresirani za studij u Njemačkoj mogu birati između 104 univerziteta, 203 visoke škole ili 51 ustanove za obrazovanje na polju umjetnosti, muzike i filma. Pored odličnog naučnog napretka, internacionalni studenti imaju mogućnost upoznati bliže ljepote Njemačke, kao i njene stanovnike.

Minhen, Berlin, Hamburg, Nirnberg – za koji god grad u Njemačkoj se odlučiš, sigurno ćeš naći studij koji želiš započeti ili nadograditi. Sve visoko-školske ustanove zajedno nude oko 13.500 akademskih programa. Za početak dobar podatak: kako bi i marljive osobe, koje su u nedostatku finansijskih sredstava, mogle iskoristiti svoj potencijal i studirati, postoji široka lepeza stipendijske ponude – iako su strani državljani.

Proceduru upisa na studij u Njemačkoj nakon završene srednje škole u Bosni i Hercegovini možeš pogledati ovdje.

Pratite i lajkute nas:
0