dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Studiranje u Njemačkoj

Written by choco.late. Posted in Studiranje u Njemačkoj

studiranje-u-njemackoj-slikicaNjemačka je zemlja s puno lica: otvorena je za druge kulture, ljude iz raznih krajeva svijeta, kao i njihove ideje. U ovoj zemlji se slijevaju inovacije, napredna tehnička i druga dostignuća. Njemačka je mjesto gdje su ekonomski rast i participacija u globalnom natjecanju spojeni sa socijalnom odgovornošću i internacionalnom solidarnošću.

Share Button

 

Okružena sa devet susjednih zemalja, Njemačka nudi bogatu ponudu kada je riječ o visoko-školskom obrazovanju. Zainteresirani za studij u Njemačkoj mogu birati između 104 univerziteta, 203 visoke škole ili 51 ustanove za obrazovanje na polju umjetnosti, muzike i filma. Pored odličnog naučnog napretka, internacionalni studenti imaju mogućnost upoznati bliže ljepote Njemačke, kao i njene stanovnike.

Minhen, Berlin, Hamburg, Nirnberg – za koji god grad u Njemačkoj se odlučiš, sigurno ćeš naći studij koji želiš započeti ili nadograditi. Sve visoko-školske ustanove zajedno nude oko 13.500 akademskih programa. Za početak dobar podatak: kako bi i marljive osobe, koje su u nedostatku finansijskih sredstava, mogle iskoristiti svoj potencijal i studirati, postoji široka lepeza stipendijske ponude – iako su strani državljani.

Proceduru upisa na studij u Njemačkoj nakon završene srednje škole u Bosni i Hercegovini možeš pogledati ovdje.

Share Button