Novi studij privlači pažnju: game engineering (inženjering za igrice)

studij-za-inzinjering-igricaNe mora uvijek biti studij prava, ekonomije, medicine ili onih uobičajenih odsjeka. Novi studiji, kao što je game engineering, bude interesovanje među studentima, ali imaju i budućnost.

 

Game egineering na Tehničkom univerzitetu u Minhenu

Nije nikakva novost da su igrice popularne širom svijeta. Iz godine u godinu one bivaju sve bolje u tehničkom smislu: zvuk i grafika su sve realniji. Na Tehničkom univerzitetu u Minhenu studenti od ovog zimskog semestra mogu učiti kako nastaju ti virtualni svijetovi (više informacija o ovom studiju: http://www.in.tum.de/Informatik_Games_Engineering). Dio nastavnog plana je, među osnovama informatike, i kompjuterska grafika, simulacija, interakcija i artificial inteligence.

Zainteresirani za ovaj studij bi trebali biti kreativni i logika im ne bi trebala biti strana. Navedeno je zapravo neophodno da bi se napravila igrica. Predznanje u oblasti informatike nije esencijalno, ali bez određenog afiniteta prema matematici i prirodnim naukama će biti teško uspjeti na ovom odsjeku.

Svjetsko tržište igrica probija sve rekorde: 2011. godine će se obrt novca povećati za 10% na preko 74 milijarde američkih dolara. Iz tog razloga postoji velika potražnja za ključnu radnu snagu u ovoj branši. Osobe koje završe ovaj studij su također interesantne auto- i avio-industriji. Također apsolventi ovog bachelor-studija mogu nastaviti i sa nekim od inovatnivih master studija.

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0