Život u Italiji

EU digitalni COVID certifikat

EU digitalni COVID certifikat

Prije nekoliko dana smo pisali o e-Impfpass-u (elektronskom kartonu vakcinacija) u Austriji. Danas je EU objavila da će EU digitalni COVID certifikat …
Život u Italiji

Život u Italiji

Univerziteti imaju urede ili upravnike za studentski smještaj, a mogu također pružiti informacije o iznajmljivanju soba za studente, koje su općenito jeftinije od privatnog smještaja. Većina univerziteta u Italiji nema privatne domove, već su oni pod upravom državne/ lokalne uprave za obrazovanje. Iznajmljivanje stana u većim gradovima je skuplje i može se kretati između 300€ do 1000€ mjesečno, ovisno o veličini i području gdje se odlučiš za boravak. Studentski smještaj pruža mogućnost iznajmljivanja soba, jednokrevetnih ili više. Ako želiš stanovati u stanu, oni se pojavljuju u lokalnim novinama, te po oglasnim pločama po gradu ili u agencijima za nekretnine (koje uzimaju određenu naknadu za usluge). Minimalni rok iznajmljivanja stana je obično jedna godina, dok su namještene sobe u univerzitetskim gradovima dostupni za kraća razdoblja.

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu