UniWien od 1. jula…

U ovom semestru su nam studiranje od kuće, digitalni kursevi i ispiti postali dio univerzitetske normalnosti. Iako ne uvijek perfektno, UniWien se ipak zahvaljuje svima na podršci, visokom stepenu strpljenja, lične odgovornosti i predanosti i korištenju vremena i u ovim uslovima – a posebno još do kraja septembra.
Kako sa 1. julom dolazi do daljih popuštanja mjera, Uni je objavio sljedeće korake vraćanja u normalnost. Bitno odmah ovdje naglasiti je važnost pridržavanja pravila o higijeni i ponašanju!

Šta se mijenja sa 1. julom?
– Zgrade UniWien-a su ponovo otvorene za javnost, te se može ulaziti bez ograničenja (osim naravno radnih vremena).
– Usmeni ispiti i konsultacije takođe mogu biti održavani kao prije (na licu mjesta), ali se strogo mora voditi računa o higijeni i neophodnom rastojanju. Uni ipak i dalje što više preporučuje izvođenje u digitalnom obliku.
– Upotreba čitaonica, PC soba itd.: otvoreni prostori i čitaonice odjelnih biblioteka, kao i PC sobe, su ponovo dostupne – naravno takođe u skladu s pravilima neophodne udaljenosti i higijeni.
– Pozajmljivanje u glavnoj biblioteci ponovo je dostupno svim korisnicima kao i prije.
– Velika čitaonica na UniWien-u ipak nije dostupna do daljnjeg, jer se koristi za ispite.
– Čitaonice 11 i 12 u Juridicumu (pravni fakultet) mogu biti otvorene do 9. jula, s tim da postoje kratka ograničenja zbog ispita.
– Detalji o propisima o pristupu, kapacitetima itd. će biti pravovremeno objavljeni putem web stranica.

Prognoze za zimski semestar 2020/21?
Datumi ispita za septembar i oktobar se trenutno usklađuju i biće objavljeni do kraja jula kako bi studenti mogli planirati spremanje ispita za vrijeme ljeta. Pridržavanje jasnih higijenskih zahtjeva će biti prisutno i dalje i moraju se ozbiljno uzeti u obzir pri planiranju daljnjih aktivnosti.

Izvor teksta možete pronaći ovdje.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu