UniWien dobija novi master smijer

Od oktobra 2021. godine zainteresovani mogu da završe master program pod nazivom „Ljudska prava“ u trajanju od dva semestra, u Postdiplomskom centru Univerziteta u Beču. Odgovorni za ovaj smijer je Univ.-Prof. Michael Lisander Fremuth, univerzitetski profesor za osnovna i ljudska prava i naučni direktor Instituta za osnovna i ljudska prava Ludvig Boltzmann.

Sadržaj se kreće od tema kolektivnih ljudskih prava, jednakog tretmana i različitosti, prava domorodačkih naroda do dječijih prava. Dio nastavnog programa su takođe i društvena odgovornost preduzeća, vještačka inteligencija i digitalizacija, kao i građanska odgovornost za kršenje ljudskih prava.

Pravnici po završetku dobijaju akademski stepen „Master of Law (LL.M.)“, ali kako program nije jedino koncipiran za njih već se nudi i diplomcima iz drugih oblasti studija, u tako nekom slučaju bi osobe stekle akademsku titulu „Master of Legal Studies (MLS)“.

Ograničen broj učesnika

Broj učesnika je ograničen. Program se izvodi na engleskom jeziku, a organizovan je tako da se predavanja održavaju svake nedelje četvrtkom i petkom uveče, te subotom cijeli dan. Iz tog razloga je moguće isti završiti paralelno sa drugim obavezama/zapošljenjem.

Troškovi

Troškovi ovog master programa iznose 13.000,00 evra a ukoliko ste zainteresovani da saznate više informacija, sljedeći informativni event će se održati 15. marta u 18:00 časova.


Izvore možete pronaći ovdje i ovdje.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu