Studo – aplikacija za studij

Ukoliko si brucoš, ali i u drugim stadijima svog studija, pandemija sigurno ne olakšava stvari. Nemogućnost odlaska na fakultet, razgovaranja face2face kako sa profesorima ali pogotovo sa kolegama je veoma, u najmanju ruku – nezgodna (ako ne i problem). Nekada je socijalizovanje na fakultetu svakako komplikovano, a često pri studiranju u zemljama ne-maternjeg jezika i ograničavajuće. Na kreiranje tih bitnih društvenih odnosa utiče jako mnogo faktora…

Studo aplikacija za studij nije naravno rješenje svih problema, ali možda problema nemogućnosti stupanja u kontakt sa kolegama i razmjene jeste. Ista je koncipirana tako da kada u u:space-u budete registrovani za predavanje dobijete pristup chat-u i ostalim (bitnim) informacijama u vezi sa predavanjem. Takođe u chat-ovima automatski nalazite i sve vaše kolege iz klase koji slušaju isto predavanje. Nekada čak postoji i istorija chat-ova prijašnjih grupa, što isto može biti od pomoći. Aplikacija je veoma jednostavna za koristiti i do sada smo samo pozitivno o njoj čuli. Bilo je i slučajeva gdje kolege zamjere drugima ukoliko im nisu rekli da aplikacija postoji. Ista zaista u mnogome olakšava što generalnu ali i ad hoc razmjenu među kolegama. 

Više informacija možete pronaći ovdje, a aplikacija je dostupna i za iOS i Android uređaje.

Nadamo se da se, uprkos svim usponima i padovima sa ovom pandemijom, nedate i da ste pozitivnog duha! Jer kako čovjek u Jorge Bucay-ovoj knjizi Ispričat ću ti priču kaže kralju “Moraš znati da će i ovo proći”. Ukoliko ste zainteresovani pročitati ove izvanredne pričice, možete ih pronaći u digitalnoj verziji na našem jeziku ovdje.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu