Studiranje u Švedskoj

U EU bez restrikcija!

U EU bez restrikcija!

Savjet EUa se danas usaglasio da doda još 11 zemalja na listu onih iz kojih se bez restrikcija može ući u EU i države članice Šengenskog prostora. Slj…
EU digitalni COVID certifikat

EU digitalni COVID certifikat

Prije nekoliko dana smo pisali o e-Impfpass-u (elektronskom kartonu vakcinacija) u Austriji. Danas je EU objavila da će EU digitalni COVID certifikat …
Pomoć u update-u tekstova o upisima

Pomoć u update-u tekstova o upisima

Zdravo! Čim si kliknuo na ovaj link, znači da nam želiš na neki način pomoći update-ovati tekstove/informacije o upisima na fakultete u drugim zemljam…
Šta studirati?

Šta studirati?

Dok su se nekada maturanti pitali da li studirati, danas se uglavnom pitaju šta da studiraju. Medicinu ili ipak informatiku? Ekonomiju ili pravo? Ili …
Predstavljamo: Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF)

Predstavljamo: Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF)

Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF) je krovna organizacija za preko dvadeset omladinskih udruženja, iz isto toliko gradova, koja djeluju u Švedskoj. Cilj nam je da zajedno sa našim članicama okupimo što veći broj omladine sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te pružimo prilike za susretanje, sklapanje novih prijateljstava kao i novih iskustava.
Omladina koja se nalazi u članstvu Saveza je prvenstveno između 6-25 godina, međutim, naravno, okupljamo i mlađe kao i starije članove.
 
Procedura upisa na studij u Švedskoj

Procedura upisa na studij u Švedskoj

Da bi upisao/la fakultet u Švedskoj, potrebni ti je da prije svega da se registuješ na stranici www.studera.nu, te odabereš fakultet na kojem želiš studirati. Najvažnije je znati da upravo na ovoj stranci registriraš i različite programe i Univerzitete. Ovdje se popuni i pošalje aplikacija za fakultet koji te zanima. Nekada je za registraciju potrebno platiti i određenu naknadu (online), te po registaciji možeš patiti status svoje apliakacije. U nastavku je opisana ostala procedura.
Studiranje u Švedskoj

Studiranje u Švedskoj

Studenti iz Bosne i Hercegovine imaju mogućnost studiranja u Švedskoj na postdiplomskim studijima ili doktorskim studijima na engeskom jeziku. Postoje neki programi koji nude dodiplomske studije na engleskom jeziku, ali njih je jako malo. Zavisno od polja interesovanja u Švedskoj se mogu naći jako dobri programi u različitim gradovima: Stockholm, Göteborg, Lund, Malmö, Uppsala, ali i mnogi drugi. Listu univerziteta naći ćeš ovdje.

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu