Studiranje u Turskoj na engleskom jeziku

Studiranje u Turskoj se obavlja na turskom jeziku. Međutim, na nekim univerzitetima postoje odsjeci gdje se predavanja održavaju na engleskom ili na nekom drugom stranom jeziku. Naprimjer, na nekim univerzitetima moguće je odabrati studij menedžmenta ili ekonomije na engleskom ili turskom jeziku. S druge strane, na nekim univerzitetima to i nije moguće, kao što je naprimjer Ankara univerzitet, gdje se nastava odvija isključivo na turskom jeziku. Međutim, za one koji dolaze na razmjenu studenata, nastava se odvija samo na engleskom jeziku.

Kako bi saznao/saznala na kojim se univerzitetima nastava odvija na engleskom jeziku, pogledaj spisak na ovom linku (pažnja: radi se o .pdf fajlu >40 mb).

Na navedenom linku, na 3. stranici u koloni FAKULTELER (fakulteti) možeš vidjeti spisak ponuđenih fakulteta, te ukoliko pored imena imaju označeno „ingilizce”, onda se radi o mogućnosti studija na engleskom jeziku. Ukoliko u zagradi pored imena ne stoji engleski jezik, onda je nastava isključivo na turskom.

Nadamo se da smo ti pomogli ovim odgovorom!

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje tokom daljeg školovanja ti želi

STUDIRAJeu

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu