Banach stipendije – Poljska

NAWA, Poljska Nacionalna Agencija za Akademsku Razmjenu (NAWA) je objavila poziv za aplikacije na Banach program stipendiranja. Ovaj program je namijenjen studentima iz zemalja u razvoju, uključujući BiH. Glavni cilj programa je podrška socijalno-ekonomskog razvoja država kroz povećanje nivoa znanja i obrazovanja.

Poljski univerziteti, sa svojim međunarodno priznatim diplomama, nude vrhunski kvalitet obrazovanja i istraživanja, kao i mogućnost zapošljavanja tokom studiranja.

Iznos stipendije je:
* 1,700.00 PLN (posljska zlota, ca 380 eura mjesečno, odnosno ca 740 maraka tokom pripremnog kursa), i
* 1,500.00 PLN (ca 335 eura mjesečno, odnosno ca 650 maraka mjesečno tokom studija drugog ciklusa).

Važno je zapamtiti da je neophodno znanje poljskog jezika na nivou B1 ili znanje engleskog jezika na nivou B2. Aplikacija su otvorene do 21. juna 2021. do 15:00 sati po lokalnom vremenu (Varšava), što je isto kao i kod nas (odmah info više ako želite da aplicirate:)). U slučaju da ste zainteresovani da studirate na poljskom jeziku, postoji mogućnost pohađanja 1 godine pripremnog kursa prije početka studija.

Dodatne informacije o ovom programu možete pronaći ovdje, uslove ovdje, a obraza za online prijavu ovdje.

Zahvaljujemo se NAWA, agenciji pod nadzorom poljskog Ministarstva obrazovanja i nauke, za uspostavljanje kontakta i dijeljenju informacije!
NAWA Facebook
NAWA Instagram

SRETNO SA APLIKACIJAMA!


Photo by Christian Dubovan on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu