Stipendije TU Wien-a

Dvije polu-stipendije TU Wien-a u vrijednosti od po 12200 eura će se dodijeliti za nove tehničke MBA programe TU Wien-a. Iste dodjeljuje TU Wien u saradnji sa novinama “Die Presse”.

Upis u Tech MBA programe je moguć za februar 2022. godine! Programi u pitanju su i traju 4 semestra (90 ECTSa):
MBA automobilska industrija (na engleskom; cijena studija nakon što uračunavanja stipendije: 15200 evra, uključujući obavezno studijsko putovanje)
MBA transformacija mobilnosti (na njemačkom jeziku; cijena studija nakon uračunavanja stipendije: 12200 evra)

Upotreba tehničkih inovacija danas predstavlja posebne izazove za vodeće pozicije, zbog brzog tempa i složenosti. Stoga su neophodne posebne vještine da bi se moglo uspješno poslovati u sektorima koji su okrenuti budućnosti. Pri ovim programima ćete steći neophodne vještine u menadžmentu i tehnologiji!

Aplikacija i uslovi

Prijava putem emaila na mba@tuvien.ac.at (title emaila: Tech MBA stipendija)
Rok prijave: 23.01.2022
Uslovi: završen prvi akademski stepen i najmanje 3 godine profesionalnog iskustva

Neophodna dokumentacija za apliciranje

 • online formular za prijavu: za njemački i engleski MBA program
 • biografija
 • motivaciono pismo: sa odgovorima na pitanja i) za koji od MBA programa se prijavljujete, ii) koje prednosti očekujete za vas lično i vašu karijeru, iii) šta lično očekujete od programa i iv) šta vi donosite u MBA program?
 • Reference i svjedočanstva o već stečenim akademskim diplomama i diplomi srednje škole (kopija), sa svim prevodima/ovjerenja
 • kopija pasoša
 • fotografija za pasoš (u jpg formatu)
 • dokazi o finansijskoj neophodnosti stipendije: pisano obrazloženje (kao dio motivacionog pisma ili zasebno) i finansijski plan (kao dio motivacionog pisma ili zasebno)
 • dokaz o prihodima (npr. platni list, potvrda odjeljenja za ljudske resurse)

Kriteriji za dodjelu stipendije

 1. Visoka motivacija za učešće u MBA programu
 2. Ispunjenost uslova za prijem
 3. Dokaz o finansijskoj neophodnosti stipendije (prednost imaju privatna lica)

Pravno lijek je isključen, a dobitnik će biti obaviješten u okviru procesa prijema. Svi dokumenti za prijavu se tretiraju kao strogo poverljivi.


Izvor kao i više informacija možete pronaći ovdje, pod “our scholarships”.
Photo by markmags from pixabay.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu