Produženo važenje studentske semestralne karte (Wiener Linien)

Kao što već znate, studenti do 26. godine* imaju mogućnost korištenja semestralnih karata za gradski prevoz (u prvoj zoni) u Beču. Iste su, iznosa od €75,- po semestru, dosta jefitnije od godišnjih karata te se mogu kupiti dva puta godišnje (dva akademska semestra). Ipak, za mjesece jul i avgust je inače neophodno kupovati mjesečne karte (po ponovo nešto povoljnijim uslovima za studente), zato što je u ovom periodu ljetnji raspust, a nova semestralna karta počinje da važi već sa 1. septembrom (te je prije tog datuma treba i kupiti).

ÖH (studentska unija) je u pregovorima sa Wiener Linien-om, zarad novostale cjelokupne situacije sa veoma otežavajućim finansijskim okolnostima, ali i činjenicom da je ljetnji semestar ove godine ukinut, dogovorila produženje trajanja važenja SoSe2020 semestralne karte za tri mjeseca. Ovo znači da ista ne samo da dodatno važi za mjesece jul i avgust, već trenutno i do kraja septembra, te da ove godine nećete morati da kupujete dodatne karte tokom tih mjeseci. Ukoliko se pak odlučite da WiSe2020 semestralnu kartu kupite sa početkom njenog važenja, period važenja je ostao nepromijenjen, odnosno počinje sa 1. septembrom.

* Ovo podrazumijeva da do kupovine nove semestralne karte niste napunili 26. godina, čak iako vam je rođendan onda u toku tog istog semestra.

Informaciju možete pronaći na stranici Wiener Linien-a, odnosno ovdje.

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu