Cijena semestra na UniWien-u

Na Univerzitetu Beč (UniWien) je sa ljetnim semestrom 2018. godine došlo do poskupljenja studentske školarine za državljane ostalih zemalja koje nisu članice EU. Za članice EU nastavljaju da važe ista pravila kao i do sada, ovo se naravno odnosi i na državljane Hrvatske. Riječ je o poskupljenju sa €383,56 (uključujući  iznos za studentsku uniju, tzv. ÖH-Beitrag) na €746,92 (uključujući ÖH-Beitrag).

Ono što je bitno navesti jeste da ovo važi za sve studente, jer je prelazni period za one koji su po starom iznosu upisali fakultete, istekao.

Nažalost, nizovi raznih poskupljenja za nas kao studente ne-građane Evropske Unije je češći. Od kada BiH više nije na listi nerazvijenih i ugroženih zemalja, kurs njemačkog jezika je poskupio sa ca. €400 na €1.150,- po semestru. Onda je došlo do poskupljenja semestarskih školarina na UniWien-u… Sve ovo je za džep sa naših terena većini ljudi veoma teško izdvojiti. Iskreno se nadamo se da će oni koji su planirali da startaju svoje studentske dane u Austriji ipak izmoći snage i resursa da u istom i uspiju.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu