Pomoć u update-u tekstova o upisima

Zdravo!

Čim si kliknuo na ovaj link, znači da nam želiš na neki način pomoći update-ovati tekstove/informacije o upisima na fakultete u drugim zemljama Evrope/svijeta. Većina naših administratora studira u Austriji, te stoga ne stižu pratiti sajtove univerziteta u drugim zemljama gdje naši studenti odlaze da studiraju. Neke tekstove već posjedujemo, ali zbog već dužeg ne-update-ovanja istih i skoro svakodnevnih promjena, mislimo da više i nisu toliko primjenljivi.

 

Ukoliko si:

  • zainteresovan/a da nama pomogneš
  • upisao/la si fakultet u skorije vrijeme (ne mora nužno biti)
  • sama procedura upisa ti je poznata (bitno, kako bi se drugi mogli osloniti na pročitano)
  • hoćeš da olakšaš budućim kolegama i kolegicama
  • želiš da podijeliš svoje iskustvo ili moguće tegobe kroz koje si prošao/la kako i drugi ne bi kroz isto prolazili

Onda si na pravom mjestu!

Da li ćeš napisati step-by-step na svoj način, ili ćeš se možda voditi našim teksto(vi)m(a) o upisu na fakultete u Austriji (npr: https://www.studiraj.eu/ba/procedura-upisa/), je potpuno tvoja odluka. Tim STUDIRAJeu-a kao i buduće kolege i kolegice ćemo ti biti i više nego zahvalni.

Svoj tekst možeš poslati na admin@studiraj.eu i irina@studiraj.eu (molimo te da navedeš obje adrese) i gledaćemo da ga u što kraćem vremenskom roku objavimo, kako na našoj web stranici, tako i na facebook-u.
Takođe ukoliko bi da budeš i redovni dopisnik update-a sa svog fakulteta ili bitnih zakosnih promjena u državi gdje studiraš (koje se tiču studenata, npr olakšice, ili pak otežavanja), kontaktiraj nas na iste iznad navedene adrese. Ova ponuda važi i za aktivne studente u Austriji!

Trudimo se olakšati budućim studenticama i studentima jer sav taj proces upisa i odlazak od kuće nije svima mio i drag, nekima čak i preteško pada. Ukoliko možemo jedni drugima pomoći, što se sve vrijeme i trudimo, zašto da ne?! Znamo da to u današnje vrijeme nije uvijek lako jer svi imaju svojih briga i obaveza. Međutim ukoliko ipak nađeš vremena i volje, piši nam.
Jer kao što je i Anne Frank rekla: “niko nije postao siromašan pomažući drugima

 

STUDIRAJeu
8.2.2017. godine

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu