Plaćanje semestra SoSe2020

Kao što već znate, rok za redovno plaćanje ljetnjeg semestra 2020. godine je istekao 5. februara, ali kao i svakog semestra, produženi rok sa doplatkom od 10% (ukoliko ne plaćate već punu cijenu semestra od 760,- eura, nego ste još uvijek pod uslovom od 380,- eura) ističe 30. aprila.

Kako nas ÖH (studentska unija) obavještava, zbog trenutne situacije postoji mogućnost da će se produženi rok za plaćanje školarine pomjeriti sa 30. aprila na vjerovatno 30. jun, što ipak još uvijek nije odlučeno (i potvrđeno) već navode da više informacija slijedi sljedeće nedelje.

ÖH je mišljenja da je način izvođenja ovog semestra, pored svakako nastalih finansijskih poteškoća, i više nego drugačiji od onog za šta su studenti platili svoje semestre, te se bore (peticijom) da izvrše pritisak na odgovorne kako bi došlo do povrata uplaćenih školarina.
Drugi prioritet im je neračunanje ovog semestra u dozvoljene tolerantne semestre, odnosno da se kontigent istih produži za dva semestra. Ostale ciljeve za olakšanje studentima možete pronaći ovdje.

Ukoliko želite i vi da podržite akciju u borbi za ove ciljeve, peticiju možete potpisati ovdje.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu