Otvaranje upisa na unibz!

Od sutra, 19. maja 2021, počinje druga faza prijava za studiranje na unibz-u (Free University of Bozen-Bolzano). Upisi traju do 8. jula za osnovne i master, odnosno 30. juna za doktorske studije. Studentima stoji na raspolaganju više od 30 smijerova osnovnih i master studija na pet fakulteta unibz-a.

U decembru 2020. godine, Univerzitetsko vijeće je odlučilo da smanji školarinu za drugi semestar u iznosu od 50%, kako bi se studentima pomoglo za vrijeme korone. Sa istom odlukom nastavljaju i u akademskoj 2021/22. godini. „Ako bi se porodice odrekle obrazovanja svoje djece zbog finansijskih briga, ovo bi bilo kobno“, rekao je predsjednik Univerzitetskog savjeta Prof. Ulrike Tappeiner. „Zbog toga želimo ovim putem da pošaljemo jasnu poruku budućim studentima!”

Unibz-u kombinuje različite metode izvođenja predavanja u skladu sa mjerama bezbjednosti. Predavanja za studente prve godine nude se u hibridnom obliku, uz mogućnost praćenja na licu mjesta ili online. Takođe su ponovo moguće praktične aktivnosti u laboratorijama fakulteta prirodnih nauka i tehnologije i obrazovnih nauka ili u dizajnerskim radionicama. Koncept bezbjednosti dopunjen je univerzitetskim internim ispitnim stanicama, tako da je studentima omogućeno da uče u biblioteci i od prošle nedelje da jedu u kafeteriji.

Novi dodatak opsegu kurseva je da će se od predstojeće akademske godine sve grane studija u bachelor-u iz industrijskog i mašinskog inženjerstva nuditi kao dualni sistem. Biće ponuđen novi doktorski program iz ekonomije i finansija. Takođe počinje i doktorat iz lingvistike u saradnji sa Univerzitetom u Veroni.

Upis na studije se vrši putem interneta i traje od 19. maja do 8. jula. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se studentskoj savjetodavnoj službi na 0471 012 100 ili appli@unibz.it.


Više informacija možete pronaći ovdje, ovdje i ovdje.
Photo by Scott Graham on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu