Online provjera simptoma

Iziritirano grlo je ovih dana mnogima razlog briga… Zato se grad Beč odlučio na mogućnost online samo-provjere simptoma. Neophodan je samo pretraživač (i internet 😁) da se uradi evaluacija potrebe sljedećih koraka. Riječ je dakle o početnoj klasifikaciji simptoma koji bi mogli ukazivati na infekciju.

Procjena rizika bazira se na “da” ili “ne” odgovorima na oko 20ak pitanja. Isti se onda koriste kako bi se procijenilo stanje ne samo rizika, već i potrebe daljih neophodnih koraka. Na osnovu informacija npr. u pogledu ozbiljnosti simptoma i njihove promjene, korisniku se preporučuje ili da posjeti jednu od test ulica ili da se odmah dogovori test kod kuće.

* online upitnik *

Epidemiološki upitnik za provjeru simptoma je kreiran od strane Gradske zdravstvene službe u Beču (MA 15) i kontinuirano je prilagođen epidemiološkoj situaciji. Informacije o simptomima i kriterijumi odlučivanja za testiranje asimptomatskih osoba se onda koriste za preporučivanje rađenja testa.

Ovim putem će se olakšati i opterećenost broja 1450, koji je centralni kontakt za razjašnjenje sumnji. U Beču ima ukupno 459 zaposlenih koji danonoćno rade na tri lokacijek koji u prosjeku od sedam dana dnevno pruže savjete i odgovore na oko 7.735 poziva!

Tekst u originalu možete pronaći ovdje.


STUDIRAJeu je zahvalan svima koji se trudi da život učine što zdravijim, sigurnijim i samim tim i lakšim u ovim čudnim vremenima!
STUDIRAJeu bedankt sich bei allen, die sich bemühen, unser Leben in diesen seltsamen Zeiten gesund, sicher und damit einfacher zu machen!

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu