Odsustvo sa prvih predavanja SoSe2020

Pravilo je da ukoliko ne prisustvujete na prvom času onih predavanja gdje je prisustvo obavezno, automatski gubite mjesto i budete odjavljeni, te to mjesto bude ustupljeno nekom na listi čekanja.

Ovaj semestar je situacija nešto vanredna. ÖH (studentska unija) i Univerzitet Beč su svjesni da će neki studenti s obzirom na trenutnu situaciju u Austriji po pitanju korona virusa morati da odsustvuju sa prvih predavanja. Ili kao mjeru predostrožnosti – htjeti da odsustvuju.

Iz ovog razloga je ÖH u razgovoru sa rektoratom potvrdio da će ova odsustva biti što blaže prihvaćena i tolerisana. Ovo znači da će oni koji ne mogu ili ne žele da dođe na prvo predavanja zbog bolesti ili straha u vezi sa virusom (imajući simptome), trebati samo kontaktirati predavača i kratko mu obrazložiti razlog odsustva.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga nastanu problemi te vas greškom ili propustom odjave sa predavanja, jednostavno kontaktirajte ÖH službu putem navedenog email-a, pa će vam oni dalje pomoći u rješavanja problema. Kontakt email: oeh@oeh.univie.ac.at.

Zbog zaštite podadataka, ne zaboravite da e-mailove morate poslati sa svoje UniWien email adrese (na privatne email adrese se ne reaguje). U email-u (i predavaču i ÖH-u) ne zaboravite da navedete sljedeće:
– svoje ime i prezime
– svoj studentski identifikacioni broj (njem. Matrikelnummer)
– ID broj predavanja
– naziv predavanja
– predavaču: razlog odsustva
– ÖH-u: po mogućnosti i datum kada ste poslali email predavaču i obavijestili ga o odstustvu.

Link Uni Wien-a u vezi sa virusom.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu