Novavax u Austriji

Novavax je prva proteinski bazirana vakcina protiv Covid-19 virusa. Zbog ovoga mnogi koji nisu željeli ili mogli da se vakcinišu sa mRNA, već dugo čekaju da vakcina bude dostavljena i u Austriju. U međuvremenu je bila moguća samo preregistracija za Novavax. Govorkalo se da će dostava biti početkom godine, pa krajem januara, pa se termin sve više i više odugovlačio… Ovo je mnoge sekiralo, jer je datum kada bi vlasti po zakonu trebale početi da legitimišu i kažnjavaju, 16. mart 2022. godine, počeo sve više da se približava.

Ipak, za sve osobe koje su čekale na Novavax, donosimo dobre vijesti. Vakcine su dostavljene krajem prošle sedmice, a od subote se termini mogu već rezervisati u Beču. Vjerujemo da ako već nisu, da će i ostale pokrajine ubrzo slijediti.

Prethodno prijavljeni bi trebalo da dobiju poštu od grada u narednim danima, a ukoliko želite možete već nazvati 1450 i sami inicirati zakazivanje termina. Prema kancelariji gradskog vijećnika za zdravstvo, imunizacija se sprovodi samo u MA15 vakcinacionim centrima i uz zakazivanje termina. Termini na raspolaganju počinju sa 1. martom 2022. godine.

Novavax vakcinacija u Beču je moguća samo uz zakazivanje termina

Novavax agens je peta vakcina protiv corona virusa koja je odobrena u EU. Dvije doze se daju u razmaku od oko tri nedelje. Sve informacije za sada govore da je moguć da se dobije i kao booster, ukoliko iz kojih god razloga ne želite (ponovo) ostale ponuđene. Efikasnost u zaštiti od simptomatskih infekcija dala je agencija EU za lijekove EMA i procjenjuje se na 90%. Prema podacima Ministarstva zdravlja, Austrija je naručila ukupno 3,1 milion doza Novavax-a za prvi kvartal 2022.


Izvor ovdje.
Photo by Piero Nigro on Unsplash.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu