Neophodna finansijska sredstva

Finansijska sredstva neophodna da se dobija i produži studentska viza su se u nekoliko zadnjih godina dosta promijenila. Za 2023. godinu riječ je mjesečno o, za osobe:
– mlađe od 24 godine: €613.16
– starije od 24 godine: €1110.26

Kreirali smo tabele kako bismo vam olakšali informisanost. Sa njima možete individualno izračunati koliko vam je novca zaista potrebno za zahtjev. Ukoliko odmah priložite dovoljan iznos, olakšaćete sebi proces jer ćete izbjeci dopis opštine da su vam sredstva nedovoljna. Na ovoj problematici se najčešće gubi dosta vremena…

Podaci se ne čuvaju i ne trebate ništa uploadovati ili downloadovati. Trebate samo u odgovarajuće polje unijeti kolika vam je mjesečna stanarina. Klikom na “izračunaj” ćete dobili konačni (negativan) iznos na dnu tabele. Ovaj konačni iznos uzima sve izlistane parametre u obzir i neophodno ga je imati na svom kontu.

PS: Ukoliko imate redovna mjesečna primanja, konačnom minusu ćete dodati iznos godišnjih primanja. Ovo se podrazumijeva kako u radnom odnosu tako i kao freelancer. Ne zaboravite da u zavisnosti da li imate 12, 13 ili 14 plata godišnje, mjesečni iznos množite sa tim brojem.

Finansijska sredstva za osobe mlađe od 24. godine

IZNOS MJESEČNO € TOTAL GODIŠNJE KOMENTAR
kirija

mjesečno po ugovoru o stanovanju
studentsko osiguranje 66.79

više info ovdje Zdravstveno osiguranje za studente u Austriji
zakonski minimalac 613.16

više info ovdje Studentska viza: podnošenje prvog zahtjeva i produžetak
freie Station 2023 327.91

više info ovdje § 292 ASVG

minus stanje koje treba “pokriti” stanjem na kontu
Za osobe starije od 24. godine
Next Page 

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu