Microsoft Office 365 ProPlus za studente

Pretpostavljamo da ste već upoznati sa tim da kao student većine univerziteta u Austriji možete da koristite Microsoft Office paket ili po veoma povoljnoj cijeni (npr. €3,65 na TU Wien) ili čak da ne platite ništa – što je slučaj na UniWien-u. Ova ponuda uključuje instalaciju i korištenje Microsoft Office paketa na pet različitih uređaja. Ukoliko niste znali da nešto ovako postoji, linkove u vezi i sa uputstvima UniWien-a i TU Wien-a ćete pronaći na dnu teksta.

Od početka marta ove godine će se ovaj proces odvijati preko AcadCloud-a, moderne online platforme firme SoftwareONE. Što se vaših login podataka tiče (vaše login email adresse i password-a), oni su ostali nepromijenjeni, ali ono što se promijenilo jeste da ćete od sada morati da produžavate svoju Microsoft studentsku licencu svake godine

Prvo produženje koje se desilo sa početkom marta (prelazak na Azure platformu) je ove godine automatski urađeno za vas te ste mogli nesmetano da nastavite da koristite svoj Office 365 ProPlus, ali ćete sljedeće produženje morati sami da izvršite. Vremensko trajanja vaše jednogodišnje licence možete provjeriti na: https://academic.softwareone.com/#/UniWien_Studierende/ klikom i prijavom na Anmelden/LogIn pod opcijom „Identiteti“ – „Pretplaćeni proizvodi“.

Sljedeće godine će vas AcadCloud pred istek vaše licence o ovom putem email-a i obavijestiti, te vas na ovaj način podsjetiti da je trebate produžiti ukoliko želite da nastavite da koristite ovu ponudu. Ukoliko sami sebi ne napravite kalendarski podsjetnik, uvjerite se da vaš email ne filtrira AcadClod-ove email-ove kao Spam/Junk – ili redovno provjeravajte i ove.

PS: Od sada vam besplatno na raspolaganju stoji i Windows 10 Education, koji možete neograničeno koristiti na jednom uređaju. Više informacija na linku.

Link Uni Wien Microsoft Office paket.
Link TU Wien Microsoft Office paket.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu