Master iz fizike u Beču

 

Postdiplomski studij možeš upisati u Beču. Procedura upisa se odvija po standardnoj šemi upisa: online-registracija na Univerzitetu Beč, popunjavanje formulara (zahtjeva za upis), koji se s ostalom potrebnom dokumentacijom šalje na adresu Univerziteta Beč. Sve potrebne korake možeš naći na našoj stranici. Stranica Univerziteta Beč nudi također veoma detaljne informacije o proceduri, na njemačkom i engleskom jeziku.  Nakon što dobiju tvoje dokumente, provjerava se da li se tvoj završeni studij u potpunosti priznaje (ili da li moraš tokom studija polagati dodatne ispite) i da li njim ispunjavaš uslove za upis magistarskog studija u Beču.
U Bosni i Hercegovini ne moraš upisati postdiplomski, već ti je dovoljna samo potvrda od PMF-a da teoretski ispunjavaš uslove za upis postdiplomskog i da bi teoretski (sa postojećom diplomom) mogla upisati magistarski. To je dodatan dokument koji trebaš poslati sa ostalom dokumentacijom. Svi dokumenti izdati u BiH. čija originalna verzija nije na engleskom ili njemačkom jeziku, trebaju biti prevedeni na njemački i ovjereni Apostille – pečatom.
Ovim putem ti želimo spomenuti i opciju upisa postdiplomskog studija tehničke fizike na Tehničkom univerzitetu Beč. Proceduru za upis pri Tehničkom univerzitetu možeš pronaći ovdje

Sve navedene informacije smo dobili iz Studentske službe pri Univerzitetu u Beču. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za ispravnost informacija.

Ukoliko imaš dodatna pitanja, ne oklijevaj nam se javiti opet!
Sve najbolje ti želi,
STUDIRAJeu

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu