Kurs njemačkog jezika u Austriji

 

Hvala na pohvali za naš projekat! Da bi upisao fakultet u Austriji, neophodno je između ostalog posjedovati dokaz o poznavanju njem. jezika. Obzirom da ti tek trebaš pohađati kurs, za vrijeme kursa ćeš biti prijavljen na fakultetu kao außerordentlicher Student, tj. kao vanredan student (vanredan nema isto značenje kao u BiH). Dakle, dok budeš posjećivao kurs, nećeš plaćati školarinu na svom fakultetu i nećeš se moći upisati kao redovan student. Shodno tome, neće biti moguće ni klasično pohađanje nastave.

U Austriji je općepoznato da na predavanja može dolaziti svako, bio student ili ne, jer su predavanja javna i obično namijenjena većem broju studenata, 100 i više. To ne važi za seminare, vježbe i druge vrste obavezujućeg oblika nastave. Što znači da u suštini možeš prisustvovati predavanjima, ali nećeš moći raditi ispit sve dok ne budeš upisan kao redovan student.

Nadamo se da ti je odgovor pomogao. Ukoliko bude još pitanja, slobodno nam se javi.

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje ti želi

STUDIRAJeu

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu