Intervjui

STUDIRAJeu redovno objavljuje intervjue sa studentima, apsolventima i nekadašnjim studentima. Cilj ovih razgovora jeste da se budući studenti okoriste njihovim znanjem i iskustvom, te da sebi na taj način olakšaju studentski život u inostranstvu.

Nedim Šabić: stručnjak za SEO

Nedim Šabić: stručnjak za SEO

Razgovarali smo sa Nedimom Šabićem, stručnjakom za Search Engine Optimization (SEO), o njegovom studiju u Njemačkoj i o bitnosti SEO-a. 
Intervju sa rektorom Univerziteta u Sarajevu

Intervju sa rektorom Univerziteta u Sarajevu

U intervjuu sa prof. dr. Farukom Čaklovicom, rektorom Univerziteta u Sarajevu, govorili smo o studiranju van bh. granica, razmjeni studenata, povratku u BiH nakon završenog studija, o samom projektu STUDIRAJeu, kao i o drugim pitanjima.
Amra Jusović: arhitektica u Beču

Amra Jusović: arhitektica u Beču

Amra Jusović je jedna od onih studenatica koje su otišle u inostranstvo kako bi stekle što više znanja i iskustva za bolju budućnost. Nakon završene dvije godine arhitekture u Sarajevu, 2004. godine odlazi na Tehnički univerzitet u Beč, a 2009. postaje diplomirani inžinjer arhitekture. Odmah upisuje doktorat pored kojeg i radi, a trenutno je zaposlena u jednom arhitektonskom uredu.
Bh. astrofizičar izučava crne rupe

Bh. astrofizičar izučava crne rupe

Refiz Duro je jedan od onih Bosanaca koji su u svijetu postigli veliki uspjeh i za koje možemo reći da su pravi ambasadori naše zemlje. Rodom iz Bosanske Gradiške, ratna sudbina ga je odvela u Norvešku, gdje je stekao diplomu Master of Science iz teoretske astrofizike na temu o galaksijama i tamnoj materiji. Sada se nalazi u Njemačkoj gdje radi istraživanja za svoj doktorat.
U potrazi za znanjem do Škotske

U potrazi za znanjem do Škotske

Lamija Dž. je 20-godišnja Sarajka koja je nakon završene srednje škole u Beču nastavila studij u Škotskoj. U intervjuu za STUDIRAJeu, Lamija govori nešto više o Škotskoj i uslovima za život za strane državljane, te o tome kako je došla na studije u ovu lijepu zemlju.
BiH – Austrija – Južna Amerika

BiH – Austrija – Južna Amerika

Majda Kovačević je 24-godišnja Bosanka rođena u Sloveniji, sa završenom srednjom školom u BiH, te početkom studija na Univerzitetu u Tuzli. No, 2006. godine odlazi u Beč gdje nastavlja studij njemačke filologije koji završava 2010. godine. Trenutno se nalazi u Južnoj Americi gdje obavlja tromjesečnu praksu.
Doktor matematičke logike

Doktor matematičke logike

Ajdin Halilović iz Bosanske Otoke je na jednom od najboljih instituta za matematičku logiku na svijetu (Kurt Gödel Research Center for Mathematical Logic at University of Vienna) odbranio svoj doktorski rad. U intervjuu za STUDIRAJeu, Ajdin govori o tome zašto se odlučio za dolazak u Beč, o svojim studentskim danima i želji za povratkom u BiH.
Nakon medicine: ljekar u Beču

Nakon medicine: ljekar u Beču

Po završetku Srednje medicinske škole u Tuzli na ljeto 2001. godine, Samir Šljivić upisuje Medicinski fakultet pri Univerzitetu Tuzla, koji posjećuje samo jedan semestar. U martu 2002. godine dolazi u Beč, gdje pohađa kurs njemačkog jezika. Sredinom 2009. godine završava Medicinski fakultet u Beču, a krajem iste godine počinje raditi kao naučni istraživač na Klinici za radioonkologiju u Beču.

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu