Osnovne informacije za studij u Austriji na jednom mjestu

Nijedan početak nije lak, ma koliko se mi pripremali za njega! S poteškoćama se susrećemo ne nužno zbog loše spremnosti, manjka kapaciteta ili motivacije za start, već zbog iznenadnih promjena i stupanja u nešto drugačije što se možda nalazi i izvan naše zone komfora. Početak studija takođe potpada u ovu kategoriju izazova, pogotovo kada je riječ o početku studija u drugoj državi i na jeziku koji nam nije maternji. Kako bismo vam taj prelaz malo olakšali, ovdje smo izlistali tekstove i informacije napisane na osnovu višegodišnjeg iskustva i koraka prije početka studija. Pred vama se nalaze upute i savjeti posebno relevantni za što bezbolniji korak u novi period vašeg života.

Nadamo se da će vam naš izbor najvažnijih tekstova biti od koristi da što uspješnije uplovite u austrijske studentske vode.


STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana, zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora. Sa navođenjem izvora, STUDIRAJeu ne preuzima nikakvu odgovornost za validnost informacija.
© STUDIRAJeu. All rights reserved, downloading content without administrator permission is prohibited. By citing sources, STUDIRAJeu does not take any responsibility whatsoever for the validity of the information.

error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu