Besplatno pravno savjetovanje

U životu se sigurno svi nađemo u situaciji kada nam je neophodno pravno savjetovanje, pravna pomoć pa čak možda i pravno zastupanje u različitim procesima. Razlog? Ono što je sigurno dio svake životne sfere jeste pravo: od samog početka pa do kraja života, u raznim oblicima. U ovom tekstu vam navodimo par organizacija gdje se možete obratiti za pomoć, pogotovo u vezi sa tzv. Fremdenrecht (zakon za strance). Fremdenrecht obuhvata razne teme, kao što su boravišne dozvole/vize, azili, državljanstvo i slično.

Koliki je spektar besplatne pomoći pri ovim organizacijama, ne možemo konkretno da napišemo. Ovo zavisi od konkretnog pitanja, teme, komplikovanosti i slično. U svakom slučaju su u pitanju organizacije gdje se možete obratiti za prvi informativni razgovor, gdje će vam najvjerovatnije biti objašnjeno koji su to koraci izvan same organizacije koje trebate poduzeti ukoliko vam već na licu mjesta ne mogu pomoći.

Organizacije kojima se možete obratiti su:

U slučaju da ste u situaciji gdje ćete odmah uzeti telefon i kontaktirati neke od njih, sretno i ne zaboravite: “ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog!”


STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu