Besplatna doedukacija

Ukoliko ste austrijska državljanka ili imate neograničen pristup tržistu rada, do kraja januara se možete prijaviti za sljedeći program. Isti je zajednička inicijativa za podršku ravnopravnosti u sportu sa idejom da se ženama u sportu pruži (dobra) perspektiva u ulozi trenerki i menadžerki.

Prvih 16 kandidatkinja bi trebalo da počnu 1. marta 2021! Period aplikacija za upis na program se završava 31. januara, a u februaru će se odvijati selekcija kandidatkinja. Ovdje je riječ o četvorogodišnjem programu gdje će na kraju biti obučene 64 trenerke i funkcionerke koje će obogatiti postojeću sportsku scenu.

Obuka sadrži tri različita moguća programa:
1. sportski naučnik sa državnom obukom trenera
2. sportski menadžment
3. sportski naučnik / trener talenata
Svake godine će se prihvatati i obučavati još 16 žena tokom ovog period od četiri godine. Cilj i svrha su pozicioniranje dobro obrazovanih žena u svim oblastima sporta. Program obuke je praćen vebinarima, aktivnostima na licu mjesta i redovno organizovanim događajima.

Bitno za naglasiti je da troškove programa preuzima Ministarstvo umjetnosti, kulture, javne službe i sporta u okviru ugovora o finansiranju sa osam mladih centara za talente saveznih država, sa posebnim zimskim objektima (Stams, Schladming, Saalfelden, Eisenerz, Bad Hofgastein) i posebnim letnjim objektima (Sudstadt) i institucijama dvostruka karijera (VON i KADA).

Tekst u originalu možete pronaći ovdje.

STUDIRAJeu redakcija

© STUDIRAJeu. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole administratora: admin@studiraj.eu
error

Da stalno budete u toku, lajkujte našu FB stranicu