Studiranje u Češkoj

Udruženje bh. studenata u Češkoj R. nudi pomoć budućim studentima

udruzenjeemerikblEmerik Blum je udruženje studenata i absolvenata u Češkoj Republici porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Udruženje je osnovano u decembru 2010. godine pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Češkoj Republici, sa glavnim ciljem međusobnog povezivanja i pomaganja studenata, ali i razvijanja i održavanja veza između bosansko-hercegovačke i češke kulture.

„Emerik Blum” je nastao zbog sve veće potrebe komuniciranja i rješavanja problema sa kojim se mi studenti susrećemo.

Studiranje u Češkoj Republici

studiranje-u-ceskoj-republiciZbog kvalitetnog programa studija i mogućnosti stipendiranja u Bosni i Hercegovi trenutno vlada veliko interesovanje za studiranje u Češkoj Republici. Do sada je, posredstvom Ambasade Češke Republike, u ovaj program uključeno blizu stotine bh. studenata, na programima dodiplomskog i postdiplomskog obrazovanja.

Procedura upisa na studij u Češkoj Republici

procedura-upisa-studij-ceskaAmbasada Češke Republike u Sarajevu sarađuje sa većim brojem obrazovnih institucija u Češkoj Republici i moguće je dobiti stipendiju za većinu visokoškolskih smjerova. Nakon što pošalješ prijavu, a na osnovu tvog željenog smjera studiranja, ambasada će identifikovati konkretne mogućnosti studija i stipendiranja. U nastavku teksta se nalazi procedura upisa na stidj i apliciranja za stipendiju.