dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Studiranje u Turskoj

Written by choco.late. Posted in Studiranje u Turskoj

Prije svega, studenti iz Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih zemalja, imaju neke privilegije koje ni Turci nemaju, tako da je studiranje u Turskoj, po mnogo čemu, poprilično pozitivna stvar. Jedna dobra strana studiranja u Turskoj jeste obaveza Vlade Republike Turske da će stipendirati studenta tokom cijelog školovanja.

Share Button

 

Naravno, sve ima svoje granice, tako da i ovo stipendiranje ne može biti u beskonačnost, nego je uslovljeno određenim kriterijama. Poslije prijave za školovanje, ispita, dolaska u Tursku, početka školovanja i drugih detalja, naši mladi obično nisu svjesni kakvu priliku imaju u ruci, pa se neki od njih vraćaju u Bosnu i Hercegovinu, napustivši studij na 1., 2. ili čak 3. godini. To je jedna vrlo tužna činjenica. Proceduru upisa na studij u Turskoj možeš pročitati ovdje.

Share Button