Stipendije za master studij iz oblasti međunarodnih odnosa u Austriji

oeadstipendijeAustrijska služba za razmjenu studenata (Österreichischer Austauschdienst (OeAD)) svake godine dodjeluje stipendije za master studij iz oblasti međunarodnih odnosa. Mjesečna stipendija se izdaje u iznosu od 940 eura i namijenjena je za pokrivanje svih životnih troškova u Austriji uključujući i zdravstveno osiguranje. Pored redovne mjesečne stipendije postoji i mogućnost pokrivanja putnih troškova od strane OeAD-a u iznosu od maksimalno 500 eura.

Vijeće za dodjelu stipendija zasjeda dva puta godišnje na kojem se donose odluke o dodjeli stipendija. Prijave se mogu slati do 01. marta odnosno 01. septembra svake tekuće godine.

 

Svi zainteresovani studenti mogu pronaći više informacija na stranici www.grants.at. (Stipendium der Stipendienstiftung der Republik Österreich für Masterstudien im Bereich internationaler Beziehungen).

Naročito dobre šanse za dodjelu stipendije imaju studenti koji su upisani na Diplomatskoj akademiji u Beču, koja opet ima svoj poseban fond za stipendiranje studenata sa Balkana. (više informacija o studiju na Diplomatskoj akademiji i načinu stipendiranja možete pronaći na web stranici www.da-vienna.ac.at)

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0