STUDIRAJeu organizuje izlet i šetnju u Beču

STUDIRAJeu nudi studenticama i studentima u Beču priliku da se međusobno upoznaju, te da kroz druženje upoznaju grad u kojem studiraju. STUDIRAJeu po prvi put organizuje šetnju na periferiji Beča. Zajedno osvajamo Kahlenberg, brdo sa kojeg se “kao na dlanu” vidi većinski dio Beča. Šetnja će se održati 27.04.2013 (subota). U nastavku teksta slijede svi detalji.

Grad Beč je označio jedanaest staza unutar i oko Beča (tzv. Stadtwanderwege). Na svakoj stazi šetači imaju mogućnost da dobiju pečat kao potvrdu da su se prošetali dotičnom stazom, a nakon što prikupe određeni broj pečata mogu otići u gradsku vijećnicu (Rathaus) da prime osvojenu nagradu. STUDIRAJeu vas vodi kroz Stadtwanderweg 1 (dakle prvu označenu stazu i po prvi pečat). Obezbjedit ćemo svim zainteresiranim listu u kojoj sebi mogu udariti pečat. Slijede detalji o turi.

Mjesto okupljanja i polazna tačka: posljednja stanica tramvaja D (Nußdorf Beethovengang)

Vrijeme okupljanja: 27.04.2013, 09:30h

Vrijeme polaska: 27.04.2013, 09:45h

Ukupna kilometraža: 11km (odnosno 5.5km ako se odlučimo na povratak autobusom)

Predviđeno vrijeme šetnje: 4h (2h) – uključujuci i kraće pauze

Potrebno ponjeti: tekućinu, hranu (sendviće), stabilnu obuću (japanke, sandalice, te obuća s visokom potpeticom nisu preporučljive za ovu prigodu)

Praktično za ponjeti: dekice, termoske sa kafom ili čajem, čokoladice i bombonice, lopte za odbojku, frizbi i slično.

Kontakt telefon: 06646567954 (kontakt osoba dostupna od 27.04.2013, 07:00h)

U šetnji će prisustvovati i studenti koji su već duže u Beču. Neki od njih su već i završili studije, tako da se možete okoristiti njihovim savjetima. Svi su dobrodošli: pozovite i svoje prijatelje i prijateljice.

P.S. molimo vas da na FB, forumu ili putem e-maila (admin@studiraj.eu) potvrdite svoj dolazak (i dolazak svojih prijatelja), kako bi imali bolji uvid koliko će nas sudjelovati u šetnji.

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0