dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Prijevod nastavnog plana za upis na master studij u Austriji

Written by choco.late. Posted in Vaša pitanja, naši odgovori

Imam jedno pitanje koje se tiče pripreme dokumenata za upis na master-studij u Austriji. Zanima me, pošto mi je rečeno da trebam prevesti i nastavni plan i program pohađanog studija, da li ga cijelog moram prevesti? Ima 130 stranica i bilo bi preskupo prevesti cijeli plan i program. Također me zanima da li je moguće upisati se na master-studij u Austriji sa uvjerenjem o diplomiranju, a ne sa diplomom koju trebam dobiti tek u oktobru? Na uvjerenju piše isto što i na diplomi i da vrijedi do izdavanja diplome.

 

Nakon što smo se raspitali kod odgovornih službi, možemo ti reći sljedeće: cijeli nastavni plan i program NIJE potrebno prevesti, već je dovoljno da, uz diplomu i sve ostale dokumente (bitno: originalni prijevodi ili ovjerene kopije), priložiš transcript diplome. Transcript je zapravo popis položenih ispita/modula, sa navedenim ECTS-bodovima, kao i nacionalnom ocjenom.

Što se tvog drugog pitanje tiče, važi sljedeće: iako je diploma jedan od dokumenata koje treba priložiti apliakciji za upis na master-studij, dobili smo informaciju da možeš pokušati priložiti to uvjerenje od fakulteta, ali time nije zagarantirano da će zahtjev biti odobren. Može se desiti da dobiješ obavijest da naknadno priložiš diplomu, a također se može desiti da dobiješ negativan odgovor. Rečeno nam je da vrijedi pokušati, jer ništa ne gubiš. Online-registracija se vrši između 04.07.-31.08.2011. (osim za Odsjek žurnalistiku ili psihologije) i veoma je bitno da sve korake uradiš u predviđenim rokovima. Ali i ovdje važi: što prije, to bolje, jer obrada dokumenata može i do osam sedmica trajati. Na ovom linku imaš pregled svih potrebnih koraka do upisa na master-studij pri Univerzitetu Beč.

Nadamo se da smo ti pomogli ovim odgovorom! Ako se pojave nova pitanja, ne oklijevaj nam se ponovo javiti!

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje tokom daljeg školovanja ti želi

STUDIRAJeu