dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Predstavljamo: Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF)

Written by choco.late. Posted in Studiranje u Švedskoj

udruzsvedskastusBosanskohercegovački omladinski savez (BHUF) je krovna organizacija za preko dvadeset omladinskih udruženja, iz isto toliko gradova, koja djeluju u Švedskoj. Cilj nam je da zajedno sa našim članicama okupimo što veći broj omladine sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te pružimo prilike za susretanje, sklapanje novih prijateljstava kao i novih iskustava.

Omladina koja se nalazi u članstvu Saveza je prvenstveno između 6-25 godina, međutim, naravno, okupljamo i mlađe kao i starije članove.

 

Share Button

Trudimo se da tokom organizacijske godine ponudimo razne aktivnosti koje su od interesa za većinu omladine u našem članstvu. Aktivnosti koje organizujemo su različitih karaktera – od jednodnevnih skupova i izleta do višegodišnjih projekata sa određenim temama. Sve aktivnosti su besplatne za članove Omladinskog saveza.

BHUF može ponuditi bosansko-heregovačkim studentima koji se odluče na studij u Šveskoj mentorstvo na Univerzitetu. BHUF također nudi upoznavanje i druženje sa članovima BHUF-a bh. porijekla u gradu u kojem bh. student ima prebivalište za vrijeme studija, ali i iz cijele Švedske, te pruža pomoć pri prilagođavanju na novu sredinu kroz kontaktiranje mladih ljudi, koji su odrasli u Švedskoj i koji mogu pomoći u svakodnevnim pitanjima s kojima se susrećete kao student u inostranstvu. Pošaljite nam email sa naznakom da se radi o studentu iz Bosne i Hercegovine, a mi ćemo rado pomoći pri kontaktu sa našim članovima. Za sve koji žele da saznaju više o nama, posjetite:

www.bhuf.org i pišite nam na: info@bhuf.org

Ukoliko imate pitanja o studiranju u Švedskoj, preporučujemo da posjetite i STUDIRAJeu forum: www.studiraj.eu/forum

STUDIRAJeu

Share Button