Predstavljamo: Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF)

udruzsvedskastusBosanskohercegovački omladinski savez (BHUF) je krovna organizacija za preko dvadeset omladinskih udruženja, iz isto toliko gradova, koja djeluju u Švedskoj. Cilj nam je da zajedno sa našim članicama okupimo što veći broj omladine sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te pružimo prilike za susretanje, sklapanje novih prijateljstava kao i novih iskustava.

Omladina koja se nalazi u članstvu Saveza je prvenstveno između 6-25 godina, međutim, naravno, okupljamo i mlađe kao i starije članove.

 

Trudimo se da tokom organizacijske godine ponudimo razne aktivnosti koje su od interesa za većinu omladine u našem članstvu. Aktivnosti koje organizujemo su različitih karaktera – od jednodnevnih skupova i izleta do višegodišnjih projekata sa određenim temama. Sve aktivnosti su besplatne za članove Omladinskog saveza.

BHUF može ponuditi bosansko-heregovačkim studentima koji se odluče na studij u Šveskoj mentorstvo na Univerzitetu. BHUF također nudi upoznavanje i druženje sa članovima BHUF-a bh. porijekla u gradu u kojem bh. student ima prebivalište za vrijeme studija, ali i iz cijele Švedske, te pruža pomoć pri prilagođavanju na novu sredinu kroz kontaktiranje mladih ljudi, koji su odrasli u Švedskoj i koji mogu pomoći u svakodnevnim pitanjima s kojima se susrećete kao student u inostranstvu. Pošaljite nam email sa naznakom da se radi o studentu iz Bosne i Hercegovine, a mi ćemo rado pomoći pri kontaktu sa našim članovima. Za sve koji žele da saznaju više o nama, posjetite:

www.bhuf.org i pišite nam na: info@bhuf.org

Ukoliko imate pitanja o studiranju u Švedskoj, preporučujemo da posjetite i STUDIRAJeu forum: www.studiraj.eu/forum

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0