Master prava u Sloveniji

Zanima me sljedeće: student iz BiH završava Pravni fakultet u Beogradu po Bolonjskom sistemu u trajanju od četiri godine i dobit će diplomu sa zvanjem diplomiranog pravnika. Želi nastaviti studiranje u Sloveniji, pa me zanimaju uslovi za upis i dužina studija? Da li bi to bio master ili magistarski, kao i sve ostale informacije kojima raspolažete. Student je u mogućnosti plaćati sve troškove studija i života u Sloveniji sam.

 

Što se tiče nastavka studija u Sloveniji, radi se o master-studiju u trajanju od godinu dana. Cijeli master-studij iznosi 30 ECTS bodova. Nakon završetka se stiče znanje magistra/magistrice. Strani državljani moraju predati zahtjev za priznavanje već stečene diplome kako bi im bio omugućen upis master-studija na Pravnom fakultetu u Ljubljani. Sve potrebne informacije se mogu naći na sljedećoj stranici. (Cijela internet-stranica naravno ima i na slovenskom jeziku.) Drugi stepen podrazumijeva master-studij, dok se pod trećim misli na doktorat nakon master-studija.

Nadamo se da smo pomogli ovim odgovorom. Sve ostale informacije se mogu naći na navedenoj internet-stranici, a također savjetujemo uspostavljanje e-mail kontakta sa odgovornim osobama pri Univerzitetu u Ljubljani/Sloveniji.

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje tokom daljeg obrazovanja želi

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0