dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Elektrotehnika u Tuzli: Koje ispite bi mi priznali u Beču?

Written by choco.late. Posted in Vaša pitanja, naši odgovori

Studentica sam prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli i željela bih da studiram u Beču. Da li bih mogla preći u drugu godinu, ukoliko bih dala uslov, i koji bi mi se ispiti priznali? Njemački jezik odlično poznajem.

 

Što se tiče prelaska u drugu godinu: detalji o priznavanju bh. ispita ovdje se tek saznaju nakon upisa na fakultet i kontaktiranja službe za priznavanje ispita dotičnog fakulteta (njem.: Studienprogrammleitung) pri Tehničkom univerzitetu u Beču. Obzirom da se plan studija u Austriji često razlikuje od onog u BiH, priznavanje kompletne godine je malo vjerovatno. Iz nezvaničnih izvora možemo reći da će ti se vjerovatno priznati par pojedinačnih ispita, ali kao što je već navedeno, to se tek saznaje nakon upisa. Obzirom da vladaš njemačkim jezikom, savjetujemo ti da pregledaš odredbe za upis stranaca na internet-stranici Tehničkog univerziteta u Beču kako bi sve potrebne administrativne korake odradila blagovremeno i ispravno. Ovdje ćeš naći plan i program Odsjeka elektrotehnike, kao i opće informacije o studiju.

Nadamo se da smo ti pomogli ovim odgovorom! Ukoliko se pojave nova pitanja, ne oklijevaj da nam se obratiš!

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

STUDIRAJeu