Isplata teška 27kg – student platio kaznu sa kovanicama

Inače kada govorimo o kaznama, dugovima i novcu generalno, govorimo o broju odnosno iznosu, rijetko kada o težini istog. Ipak, postoje izuzeci. Svi smo ljuti kada dobijemo kaznu za nepropisno parkiranje, pa tako i student Stephan Coyle. Stephan je za nepropisno parkiranje na kampusu univerziteta University of North Carolina dobio kaznu od 80 $.  Par sedmica nakon te kazne, Stephan je dobio još jednu: ovaj put je popunio potrebni listić, ali isti nije bio vidljiv u automobilu (kazna 30$).

Kako navodi Stephan, nisu ga razljutile kazne, koliko ga je razljutila činjenica da njegov univerzitet od te kazne dobija samo 20%. Ostatak novca se dodjeljuje ostalim školskim ustanovama u dotičnoj državi.

Da bi iskazao svoje nezadovoljstvo, Stepahan je obišao nekoliko banki kako bi mu rasitnili ukupno 110 $. Stephan je odlučio da svoju kaznu plati sa kovanicama od jednog centa. Konačan broj kovanica je težio oko 27 kilograma.

Stepan je za CNN izjavio kako je prilikom plaćanja kazne menadžer bio jako ljut, te da je morao čekati tri sata i četrdeset minuta dok su dva uposlenika brojali kovanice.

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0