Islamski vjeroučitelj: master studij u Beču?

islamskapedagogija-bec

Završio sam prije nekoliko godina Islamski pedagoški fakultet u Zenici, smjer Islamska vjeronauka i stekao zvanje profesor islamske vjeronauke. Imam završen VII stepen i u radnom sam odnosu, oženjen. Pošto dobro poznajem njemački jezik, interesuje me na koji način mogu upisati master studij na Univerzitetu u Beču i koja je procedura? Interseuje me odsjek za psihologiju, pedagogiju ili sociologiju te koliko koštaju postdiplomski studiji administrativno? Koja dokumentacija je neophodna i da li ovaj rok do 31.8. za zimski semestar važi i za postdiplomski studij?

 

Studenti koji završe IPF imaju mogućnost upisa magistarskog studija Islamische Religionspädagogik na Univerzitetu u Beču, koji je upravo i namijenjen za svršenike islamskih fakulteta (bakk. studij). Detaljnije o samom studiju možeš pogledati ovdje

Prijava za svaki studij (Bachelor-., Master-, Lehramts-, Diplomstudien) traje do 31.08. Više o tome imaš ovdje

Što se tiče studija sociologije i psihologije, oni bi vjerovatno zahtijevali polaganje razlike predmeta prije upisa na magistarski studij. S obzirom da poznaješ njemački jezik, možeš kontaktirati studentske službe dotičnih fakulteta te se raspitati o kojim predmetima i o kojem obimu se tačno radi (svaki fakultet se razlikuje, tako da svaki ima različite kriterije).

Sociologija: http://www.soz.univie.ac.at/institut/

Psihologija: http://psychologie.univie.ac.at/institute/

Što se tiče školarine, o tome možeš pronaći više na našoj stranici

Za sve navedene informacije, STUDIRAJeu ne preuzima odgovornost!

Sve najbolje tokom daljeg školovanja ti želi

STUDIRAJeu

Pratite i lajkute nas:
0