Intervjui

STUDIRAJeu redovno objavljuje intervjue sa studentima, apsolventima i nekadašnjim studentima. Cilj ovih razgovora jeste da se budući studenti okoriste njihovim znanjem i iskustvom, te da sebi na taj način olakšaju studentski život u inostranstvu.

Amra Jusović: arhitektica u Beču

amra-jusic-intervjuAmra Jusović je jedna od onih studenatica koje su otišle u inostranstvo kako bi stekle što više znanja i iskustva za bolju budućnost. Nakon završene dvije godine arhitekture u Sarajevu, 2004. godine odlazi na Tehnički univerzitet u Beč, a 2009. postaje diplomirani inžinjer arhitekture. Odmah upisuje doktorat pored kojeg i radi, a trenutno je zaposlena u jednom arhitektonskom uredu.

Bh. astrofizičar izučava crne rupe

refiz-duro-crnerupeRefiz Duro je jedan od onih Bosanaca koji su u svijetu postigli veliki uspjeh i za koje možemo reći da su pravi ambasadori naše zemlje. Rodom iz Bosanske Gradiške, ratna sudbina ga je odvela u Norvešku, gdje je stekao diplomu Master of Science iz teoretske astrofizike na temu o galaksijama i tamnoj materiji. Sada se nalazi u Njemačkoj gdje radi istraživanja za svoj doktorat.