dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Osnovne informacije za studij u Austriji na jednom mjestu

Written by Ego. Posted in Studiranje u Austriji

Nijedan početak nije lak, ma koliko se mi pripremali za njega! S poteškoćama se susrećemo ne nužno zbog loše spremnosti ili manjka kapaciteta i motivacije za start, već zbog iznenadnih promjena i stupanja u nešto drugačije što se možda nalazi i izvan naše zone komfora. Početak studija takođe potpada u ovu kategoriju izazovnih početaka, pogotovo kada je riječ o početku studija u drugoj državi i na jeziku koji nam nije maternji.

Kako bismo vam taj prelaz malo olakšali, u ovom članku smo sastavili tekstove napisane na osnovu višegodišnjeg iskustva i koraka kroz koje morate proći prije početka studija. Pred vama se nalaze upute i savjeti posebno relevantni za što bezbolniji korak u novi period vašeg života, bez obzira da li se prijavljujete za početak studija u zimskom ili u ljetnjem semestru.

Nadamo se da će vam naš izbor najvažnijih tekstova biti od koristi da što uspješnije uplovite u austrijske studentske vode.

STUDIRAJeu
Posljednji update: 1.1.2020. godine