dyson dc33 best price dyson dc35 dyson dc41 coupon dyson dc23 coupon dyson dc27 coupon dyson dc28 hoover uh70120 hoover uh30010com best price cheap hoover uh70210 hoover uh70400 best price hoover fh50220 best price optoma gt750e coupon optoma hd20 optoma hd33 best price

Arhitektura: posao u Beču

Written by choco.late. Posted in Vaša pitanja, naši odgovori

Zanima me koja je najpovoljnija opcija da se dođe u Beč? Naime, planirao bih tamo i ostati, pošto sam završio studij arhitekture u Banja Luci, a trenutno tu i privodim kraju master-studij. Interesuje me kakve su mogućnosti za posao? Pretpostavljam da je najbolja solucija da tamo upišem bilo koji fakultet, ili postoji druga šansa da nađem posao i ostanem u Beču?

 

Trenutno je za arhitekte svakako malo teže naći posao u Beču. A naći posao sa diplomom iz Bosne i Hercegovine nije baš najlakši zadatak. Ukoliko poznaješ dobro njemački jezik i u prijavama za posao pokažeš svoje sposobnosti kroz CV i portfolio, možda ti se i pruži neka prilika.

Narvano lakša solucija da dođeš živjeti u Beču jeste da upišeš neki fakultet, kao što si i sam rekao. U tvom slučaju najbolje master arhitekture. Na Tehničkom univerzitetu u Beču bi ti priznali neke predmete koje si odradio u Banja Luci, dok bi ostale morao naknadno položiti, stim što je rezultat svakako austrijska diploma. Ta činjenica bi ti dijelom olakšala slučaj traženja posla u svojoj struci, kao i ostajanja u Beču.

Detaljnije informacije za upis na master studij arhitekture možeš naći ovdje.

Nadamo se da smo ti ovim odgovorom uspjeli pomoći! Ukoliko budeš imao više pitanja, ne oklijevaj da nam se ponovo obratiš!

Sve najbolje ti želi

STUDIRAJeu